Om Nina

Behöver du hjälp att designa en logotyp, ta fram en grafisk profil eller kanske skapa en webbplats? Eller letar du efter en välorganiserad, kreativ projektledare som kan hålla i hela din produktion från start till mål? Då har du kommit rätt! Jag heter Nina Bäckström och är art director med 20 års erfarenhet av design och projektledning.

Design, form och strategi

Jag har frilansat som AD och projektledare sedan 1999. Under dessa år har jag arbetat med allt från webbdesign och layout av tidningar och trycksaker till design av infografik och logotyper för en mängd olika företag och organisationer. Jag är lika van att arbeta med klassiskt, kreativt AD-arbete som att leda hela produktioner i rollen som projektledare.

Art director

Som AD är jag företagets kreativa bollplank och idéspruta. Jag brinner för att lyssna på kundernas behov, önskemål och utmaningar och analysera det vi kommit fram till, för att sedan komma med en lösning som passar den unika kunden. För mig är bredden i jobbet som AD den stora charmen. Jag gör lika gärna en ny logotyp som en reklambroschyr, företagspresentation eller en digital kampanj och jag arbetar lika gärna med den nykläckta småföretagaren som med det etablerade storföretaget. Men jag har en extra förkärlek för att jobba med stiftelser, förbund och organisationer som har det gemensamt att de arbetar för en god sak som miljö, människor och utbildning.

Projektledare

Som projektledare fungerar jag som spindeln i nätet och är med hela vägen från idéarbete till slutprodukt. Med min bakgrund som AD har jag dessutom de kreativa glasögonen på samtidigt som jag är välorganiserad och bra på att hålla i alla bollar. Det kan till exempel handla om att styra upp arbetet med en ny hemsida från start till mål. Då håller jag i kontakterna med webbutvecklare, fotograf, copywriter och andra underleverantörer och blir kundens trygga punkt i produktionen.

Nätverket

Under mina drygt två decennier som AD och projektledare har jag skaffat mig ett brett nätverk av duktiga, kreativa och pålitliga människor. Där ingår allt från webbutvecklare, formgivare och copywriters till fotografer och illustratörer. Tillsammans kan vi skräddarsy just den arbetsgrupp som ni söker. Så kontakta mig gärna om ni behöver en reklambyrå i miniformat.

Vill du se min portfolio så finns den här.